Muuritutkimus

Etusivu |
Arkeologiset tutkimukset | 3D-mallintaminen | Julkaisutoiminta | Tietoa yrityksestä | Yhteystiedot | In English
 

Turku: Katedraalikoulun liikuntasalin kaivaus 2017.

17.11.

Ensimmäiset tiiliholvien jäänteet saatiin esille.

Käynnissä olevassa kivitalon puhdistusvaiheessa alkaa esiin tulla talon yksityiskohtia ja rakenteita. Esiin on saatu ensimmäiset osat vielä paikallaan olevaa tiilistä tynnyriholvia, jonka keskiosa on rikottu ja täytetty todennäköisesti Turun palon (1827) jälkeisissä vaiheissa.

 

10.11.

Muuratun talon muoto alkaa hahmottua.

Pintamaiden ja lattiaa kantaneiden suurten kivien poisto pienellä kaivinkoneella ja dumpperilla on loppusuoralla. Eri puolilta salia alkaa tulla esiin muurattuja seiniä ja holvirakenteita.

Pintakerroksista on tullut runsaasti 1800-1900 -luvun löytömateriaaleja. Hienoin yksittäinen löytö on pieni Paavo Nurmi -karamellirasia.

Rasiasta lisätietoja esim:

http://www.naantali.fi/kulttuuri/nlin_museo/kk_esine/2016_esineet/fi_FI/syyskuu_2016/

 

kuva J. Vidgren / Muuritutkimus ky

 

6.11.

Lisää muureja tulee esiin täyttömaan alta.

Vanhemmat muurirakenteet ovat hyvin säilyneet täyttö- ja purkumaan alla. Turussa voidaan harvoin kaivaa esiin vanhojen muurattujen rakennusten ylempia kerroksia kuten nyt katedraalikoulun liikuntasalin tutkimuksissa.

Täyttömaiden, purkumassojen ja muiden myöhempien maakerrosten kaivutyöt jatkuvat vielä ehkä viikon tai pari ja sen jälkeen alkavat varsinaiset tarkat arkeologiset tutkimukset.

 

 

31.10.

Pienellä kaivinkoneella poistetaan Itäistä rantakatua vasten olevia uusia täyttökerroksia.

Kuvassa näkyy myös ensimmäiset vanhempien rakennusten tiilirakenteet. Esille alkavat tulla tiilitalon seinät ja rakenteet.

 

31.10.2017. Yksityiskohtakohta ylimmistä säilyneistä tiilirakenteista täyttökerroksen alla. Maakerroksia on poistettu tiiliosan päältä vain 20-30 cm paksu kerros.

27.10.

Liikuntasalin sisäkuva. Ensimmäinen puoli metriä täyttömaata on kaivettu ja suurikokoiset lattian perustuskivet on saatu halkaistua.

17.10.

Huonetila kohti Aurajokea.

 

 


Copyright © Muuritutkimus ky 2004- | Päivitetty: 6.11.2017 | Ylläpito: Kari Uotila
URN:NBN:fi-fe20041467

Design: Isto Huvila